Pasak
ajurvedos žinovų, šaltuoju sezonu nebūtina valgyti vien tik šildančius produktus.
Tokia mityba taip pat gali sutrikdyti organizmo pusiausvyrą. Tiesiog šildančių
produktų kiekis valgiaraštyje turėtų būti dominuojantis. Žinoma, tai priklauso
ne tik nuo sezono, bet dar ir nuo vyraujančios organizmo došos. Buitiškai
kalbant, tas, kuriam nuolat šalta, šildančių produktų turėtų valgyti gerokai
daugiau nei tas, kuris net ir per speigus vaikšto atsilapojęs paltą. Jei esate
iš tų, kurie šąla, į kasdienį valgiaraštį įtraukite daugiau produktų iš žemiau
pateikto sąrašo.
·
Ghi sviestas.
·
Rudieji ryžiai.
·
Virtos ir troškintos morkos.
·
Sezamų pasta tahini.
·
Saldžiosios bulvės.
·
Aitriosios paprikos.
·
Migdolai.
·
Pastarnokai.
·
Raudonosios pupelės.
·
Imbierų šaknys.
·
Lęšiai.