Sveikatinamės

Stipriname kraują pagal ajurvedą

Nuotrauka: © pixabay.com

Dažnas šiuolaikinis aktyviai gyvenantis žmogus skundžiasi anemija. Ši liga prasideda, kai kraujyje sumažėja hemoglobino. Ajurveda anemiją vadina pandu.

  • Pasak ajurvedos žinovų, jei kamuoja šis negalavimas, nereikėtų dirbti saulėje ar karštyje, pravartu atsisakyti kavos, alkoholio, pernelyg riebaus, aštraus, rafinuoto ir konservuoto maisto.
  • Į savo kasdienį valgiaraštį įtraukite kuo daugiau šviežių daržovių ir vaisių.
  • Priešpiečiams arba pietums išsivirkite špinatų ir pomidorų sriubos, bent kartą per dieną suvalgykite virtų juodųjų avinžirnių, išgerkite morkų sulčių, pagardintų šaukšteliu žaliųjų citrinų sulčių.
  • Tarp pagrindinių valgymų užkandžiaukite išmirkytomis razinomis.
  • Sergant anemija reikėtų vartoti saldžius, šaltus, vandeningus, o ne karštus, aštrius ir sūrius patiekalus.
  • Venkite žalumynų ir prieskonių, kurie veikia šildomai: salierų sėklų, džiovintų imbierų šaknų miltelių, česnakų.
  • Vartokite vėsinančius: kalendras, agrastinius lapainius, alaviją.
  • Kraują taip pat gerina rytiniai pasivaikščiojimai, meditacija, kvėpavimo pratimai (ypač atliekami miške).

Išsamiau apie tai, kaip stiprinti sveikatą, skaitykite žurnale „Joga ir ajurveda“ (2018 m. Nr. 2)

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: