Gaminame

Duonos ingredientai labai paprasti – tai miltai, vanduo ir druska. Iš šių trijų produktų galima sukurti daugybę įvairiausių duonos receptų.

Indiškas maistas be šio prieskonio būtų labai prėskas, tarsi vasara be saulės. Taip sako patys indai, nors prieš 400 metų apie jo egzistavimą niekas nė nežinojo. Jau 7000 metų prieš Kristų actekų ir majų naudotą prieskonį į Indiją atgabeno europiečiai ir dabar šalis – viena didžiausių aitriosios paprikos eksportuotojų.

Manote, kad agavų sirupu saldinti desertai yra sveikesni už tuos, kuriems saldumo suteikia baltąja mirtimi vadinamas cukrus? Mes turime kitokios informacijos: agavų sirupas yra antras blogiausias pasirinkimas po rafinuoto cukraus! Ši žinia paskatino plačiau pasidomėti, kokie saldikliai iš tiesų yra palankesni sveikatai.

Jokio alkio jausmo, jokių nemalonių procedūrų ir apskritai – jokios prievartos prieš save. Ajurvedinis gydymas yra švelnus – svarbu sudaryti sąlygas organizmui pačiam valytis, o badauti dėl to tikrai nereikia!

Tie, kas dievina indišką virtuvę, žino, kad ladu vadinami rutuliuko formos saldumynai, o kofta – irgi apvalūs, tik gerokai didesni maltiniai, tiekiami kaip pagrindinis sotus patiekalas su sodriu padažu. Koftos išskirtinumas – 1000 skonių ir poskonių, kuriuos suteikia prieskoniai ir produktų dermė.

Ladu – gardieji indiški rutuliukai. Jų esame įvairiausių. Siūlome keletą įdomesnių. Gaminkite, skanaukite patys, vaišinkite kitus.

Tikrasis šventės tikslas – sukurti jaukią bendrystę. O ji, ta tikroji, gimsta ne kilnojant taures, o atveriant širdį nuoširdžiam bendravimui, atidumui, smagiai suvienijančiai veiklai.

Pagal ajurvedą moliūgas yra satvinis (dorovės gunos) maistas. Jis ramina protą, nuskaidrina mintis, teikia vidinio džiaugsmo. Troškintas su ghi sviestu bei prieskoniais padeda subalansuoti šaltu metų laiku įsivyravusią Vata došą, dėl kurios dominavimo dažniau varva nosis, sunkiau virškina skrandis ir pan. Taigi moliūgų sriuba arba šis kokosinis karis - tokiu metu tiesiog tobulas patiekalas.

Kviečiame išbandyti GurGuru Kitchen Lab sriubą, kuri padės nuraminti Vata došą – „suteps“ ir sustiprins organizmą iš vidaus.

Šis gardumyną dievišku galima pavadinti ne tik dėl nuostabaus skonio, bet pirmiausia dėl to, kad tai vienas populiariausių saldumynų, kuriuos indai šventyklose siūlo dievams.

Tai itin lengvai paruošiamas ir nepaprastai maistingas patiekalas, ypač tinkamas vegetariškai mitybai praturtinti: suteikia baltymų, geležies ir daugybę kitų naudingų medžiagų.

Žvarbiuoju metų laiku itin tinkama, kvapi, kūną ir mintis šildanti bei tonizuojanti ši arbata – ne tik labai gardus gėrimas. Ją ruošti ilgais tamsiais vakarais – smagus užsiėmimas.

Dhal sanskrito kalba reiškia „skaldyti“. Taip pat vadinamas ir tradicinis indiškas patiekalas, kurio pagrindinis produktas – skaldyti ankštiniai.

Indai savo duoną iškepa taip greitai, kad net mirktelėti nespėji. Jei netikite, internete paieškokite filmukų „Indian street food“. Iš pirmo karto kažin ar pavyks taip greitai apsisukti, bet pabandyti verta, nes procesas tikrai nesudėtingas.

Mėgstate šiuos gardžius indiškus pyragėlius? Imkite ir patys pasigaminkite – tai paprasčiau, nei manėte!

Jei vos išgirdus pavadinimą, prieš akis iškyla kukli ryžių ar kitokių grūdų sauja nedideliame variniame dubenėlyje, kuris yra minimalizmo ir atsispyrimo skrandžio džiaugsmams įrodymas, iškart paneigsime – kalba tikrai ne apie tai. Ir su pačiu Buda šis valgis neturi nieko bendra.

Pasak ajurvedos žinovų, skirtingai nei įprastiniame svieste, jame nėra blogojo cholesterolio, o naudos – devynios galybės.