Gaminame

Prieskonių arbata „Masala“

Nuotrauka: © pixabay.com

Žvarbiuoju metų laiku itin tinkama, kvapi, kūną ir mintis šildanti bei tonizuojanti ši arbata – ne tik labai gardus gėrimas. Ją ruošti ilgais tamsiais vakarais – smagus užsiėmimas.

Masala – gydomosiomis savybėmis pasižymintis prieskonių mišinys, beriamas į arbatą jai užvirus. Tikinama, kad nuo tokio šilto gėrimo stiprėja imunitetas, subalansuojamos visos došos.

Klasikinei arbatai reikės:

Po 100 ml pieno ir vandens, 4 žaliųjų kardamonų sėklų, nedidelio gabalėlio imbiero šaknies, žiupsnelio  kokybiškos juodosios arbatos, kelių gvazdikėlių, pagal skonį žiupsnelio medaus arba cukraus, jei norite ir juodųjų pipirų, tarkuotų muskatų.

1. Nulupkite ir stambiai sutarkuokite imbiero šaknį.

2. Prieskonius sumalkite kavamale arba sukapokite.

3. Sumaišytus prieskonius keletą sekundžių pakaitinkite tuščiame puode, kol pajusite aromatą.

4. Užpilkite vandens ir pieno mišiniu ir apie 3 min. kaitinkite viską ant mažos ugnies.

5. Įmaišykite arbatžoles, viską dar 2 min. pavirkite, tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad arbata prisigertų prieskonių kvapų.

6. Paruoštą arbatą perkoškite per sietelį, palaukite, kol šiek tiek atauš, pagardinkite medumi.

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: