Partnerių turinys

Indiškos virtuvės tradicijos

© Joga ir ajurveda.  Nuotrauka: © macheesmo.com

Vilniaus širdyje, mažutėje gatvelėje įsikūręs restoranas BLUE LOTUS INDIAN & THAI džiugina išskirtiniais patiekalais, kuriems dienos pietų metu taikomos ir puikios nuolaidos. Nesate buvę? Užsukite patys ar su svečiais ir įsitikinkite – taip arti Indija dar niekada nebuvo. Kiekvienas patiekalas sukurtas su meile ir atida, pasitelkiant senąsias tradicijas, naudojant tik autentiškus prieskonius ir receptūrą bei gaminimo procesus. Šefai iš Indijos dalį patiekalų kepa Tandyro krosnyje, kuri išsaugo kepamos mėsos ar indiškų sūrių minkštumą, o išorė išlieka švelniai apskrudusi, malonaus dūmo kvapo, primenančio jaukius pasisėdėjimus gamtoje. Svečiuojantis čia verta paragauti vadinamųjų karių – daržovių, jūros gėrybių, panyro, avienos, antienos, vištienos troškinių, patiekalų iš lęšių. Jų ar kitų ankštinių pupelių mirkymas vandenyje – nuo seno buvo indų maisto gaminimo tradicijos dalis. Ar kada susimąstėte, koks šio proceso pagrindas? Ajurvedos tekstuose teigiama, jog lęšių ir ankštinių pupelių mirkymas prieš gaminant maistą, padeda virškinimui ir maistinių medžiagų įsisavinimui, pašalina fitino rūgštį. Teigiamąsias taip paruoštų ankštinių savybes gali paantrinti ir mokslininkai. Štai kodėl Blue Lotus Indian & Thai restorane, stengdmiesi išlaikyti ir toliau puoselėti indiškąsias tradicijas, ruošdami daugelio pamėgtą pupelių ir lęšių troškinį “Dal Makhani” ir geltonųjų lęšių sriubą, pupeles ir lęšius mūsų šefai mirko vandenyje net 8 valandas, jog būtų išgautas ne tik magiškas skonis, bet ir maksimali nauda sveikatai!

Kiekvienas patiekalas gali būti gardinamas pagal tai, kokio aštrumo pageidaujate! 😊

 

https://www.bluelotus.lt/apie-mus/

Totorių g.16

Tel. nr. :+3702627196

Darbo laikas:  I-V 11:30-23,  VI 12:00-23, VII 12:00-22

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: