Granola su pienu ar jogurtu – idealūs pusryčiai, pavakariai
ir užkandis. Ji tinka ir daugybei kitų patiekalų paskaninti taip papildant
dienos racioną maistingomis medžiagomis, nes kokybiška, be cukraus granola – ne
tik labai gardi, bet ir naudinga dėl ląstelienos, vitaminų, mineralų, gerųjų
angliavandenių. Taigi energijos nestokosite!
Jeigu dribsnių negaminate patys (tai tikrai reikia laiko!),
o perkate, būtinai pasidomėkite jos sudėtimi. Nors dabar granolos rūšių –
devynios galybės, naudingiausia organizmui – kokybiška, be sintetinių medžiagų
ir kvapų, atitinkanti sveikos mitybos reikalavimus. Tokią rekomenduoja žinomi
mitybos specialistai, kaip antai kvalifikuotas Švedijos dietologas, daugelio
knygų apie mitybą ir sveiką gyvenimo būdą autorius Fredrikas Paulúnsas, ir kuriai
dešimtuką rašo skonio gurmanai.
Su kuo tinka?
1. Su natūraliu arba graikišku jogurtu, kefyru, rūgpieniu,
pasukomis, augaliniu ar karvės pienu pusryčiams ir vakarienei.
2. Su šviežiais vaisiais, tirštaisiais kokteiliais vietoje
užkandžio.
3. Su įvairių rūšių sūriais, figų ar apelsinų džemu, kai
užklumpa svečiai.
4. Javainių batonėliams gaminti – sveikas užkandis vaikams į
mokyklą ar stovyklą.
5. Ledams, panakotai, šerbetams, grietinėlei ir košėms
gardinti – dėl skonio įvairovės patartina įberti žiupsnelį druskos.
6. Orkaitėje keptiems vaisiams ar daržovėms apibarstyti –
galite įmaišyti ir norimų prieskonių, pavyzdžiui, garam masalos ar aitriųjų
paprikų dribsnių.
7. Lietiniams, virtinukams, pyragėliams su varške, panyru sojomis ar mėsa – šaukštą kitą įmaišykite į įdarą.
8. Šviežių vaisių ir
daržovių salotoms, ypač su sūriais gardinti – bus justi malonus traškumas.
9. Trintoms sriuboms, apkepams papuošti – su riešutais ir
viena kita ryškia uoga patiekalas bus išvaizdesnis. 10. Žuvų ir mėsos
kepsniams, maltinukams apvolioti vietoje miltų ir džiūvėsėlių – toks
pasirinkimas kur kas sveikesnis, ypač jei kepsite orkaitėje, be riebalų.
11. Duonai, keksiukams, blynams ir kitiems kepiniams
gardinti – bus kitokios tekstūros, išraiškingesnio skonio.
12. Vietoje duonos trupinių naudoti orkaitėje keptiems
obuoliams ar kitokiems vaisiams su varške įdaryti. 13. Greitiems sveikiems
ledams paruošti – apvoliokite nuluptą bananą granola ir užšaldykite.
14. Berti ant riešutų sviestu aptepto duonos skrebučio.
15. Avokado, moliūgų, saldžiųjų bulvių skiltelėms apvolioti
ir kepti.
Renkamės Paulunso
granolą
SU MĖLYNĖMIS IR
ISPANINIŲ ŠALAVIJŲ SĖKLOMIS
Skrudinti traškūs dribsniai, su ryškiu mėlynių, rabarbarų,
kardamono ir cinamono skoniu.
Be glitimo
Produktas paženklintas spec. tarptautiniu ženklu.