Pagal ajurvedą moliūgas yra satvinis (dorovės gunos) maistas. Jis ramina protą, nuskaidrina mintis, teikia vidinio džiaugsmo. Troškintas su ghi sviestu bei prieskoniais padeda subalansuoti šaltu metų laiku įsivyravusią Vata došą, dėl kurios dominavimo dažniau varva nosis, sunkiau virškina skrandis ir pan. Taigi moliūgų sriuba arba šis kokosinis karis - tokiu metu tiesiog tobulas patiekalas.
Moliūgų kariui reikės:
•
2 – 3 šaukštų ghi
sviesto;
•
1 šaukšto šviežiai
tarkuotos imbiero šaknies;
•
3 šaukštų raudonojo
kario pastos;
•
700 – 800 g moliūgo,
nulupto ir supjaustyto nedideliai kubeliais;
•
400 ml kokosų pieno;
•
150 ml daržovių
sultinio;
•
Šaukštelis ciberžolių
miltelių;
•
žiupsnelis Garam
masalos prieskonių;
•
žiupsnelis kvapiosios
ferulos (asafetidos);
•
didelės saujos
smulkiai supjaustytų šviežių kalendros lapelių;
•
50 g stambiai
pjaustytų, kepintų anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų;
•
Pagal skonį druskos.
Didelėje keptuvėje
pakaitinkite sviestą. Suberkite imbierą ir visą laiką maišydami kepinkite 2 – 3
min. Įmaišykite kario pastą ir moliūgo gabalėlius ir pakepkite dar 3 – 4 min. Supilkite
kokosų pieną, sultinį, suberkite prieskonius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir
retkarčiais pamaišydami troškinkite apie 20 min. Pagal skonį pasūdykite. Prieš
patiekdami, patiekalą pagardinkite kalendros lapeliais bei riešutais.
Patiekite su ryžiais.