Gaminame

Vėsinantis pankolių ir anyžių gėrimas

© Joga ir ajurveda.  Nuotrauka: © pixabay.com

Ajurvedos gydytojas dr. Partapas Chauhanas sako, kad toks natūraliai vėsinantis gėrimas padeda sumažinti karštį, vėsina. Jis idealiai tinka vasarą ar keliaujant karštuose kraštuose, nes yra tonikas smegenims, diuretikas, gerina metabolizmą, virškinimą, stiprina širdį, padeda, jei dėl karščio netenkate daug skysčių. 

Gėrimui reikės:

250 g stambiai maltų pankolių ar anyžių sėklų,

500 ml rožių vandens, 

100 g nerafinuoto cukraus sirupui paruošti.

200 ml  vandens.

Pastaba. Vietoje nerafinuoto cukraus ir vandens galite naudoti apie 80 g medaus.

Kavamale sumalkite anyžių ir pankolių sėklas (galite jas sutrinti ir grūstuvėje). Užpilkite jas nakčiai rožių vandeniu. Tada virkite gautą masę, kol išgaruos ketvirtadalis skysčio. Virdami uždenkite, kad skystis liktų aromatingas.

Paruoškite cukraus sirupą: nerafinuotą cukrų virkite vandenyje, kol cukrus visiškai ištirps (maždaug 10 min.) Perkoškite. Jei vietoje cukraus naudosite medų, šį etapą praleiskite.

Sirupą supilkite į pankolių, anyžių ir rožių vandens masę, kruopščiai išmaišykite ir palikite atvėsti. Jei vietoje cukraus sirupo naudojate medų, įmaišykite jį.

Šio gardaus gėrimo galite įsipilti į termosą ir pasiimti kelionei ar į darbą. 

 

Receptas iš dr. Partapo Chauhano knygos AJURVEDA GROŽIUI
AJURVEDOS AKADEMIJA rekomenduoja


Skaitykite leidinyje: "Joga ir ajurveda" 

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: