Daugeliui
žmonių šventės neatsiejamos nuo alkoholio. Tačiau iš tiesų šventinė dvasia,
kurią diktuoja svaigieji gėrimai, tėra tas pats tarsi bandymas įžvelgti
nuostabiai giedrą dangų per purvais apneštą langą.
Tikrasis
šventės tikslas – sukurti jaukią bendrystę. O ji, ta tikroji, gimsta ne
kilnojant taures, o atveriant širdį nuoširdžiam bendravimui, atidumui, smagiai
suvienijančiai veiklai.
Tačiau tai anaiptol nereiškia, jog smagioje kompanijoje negalima mėgautis gėrimais. Per šventes svečius galite pavaišinti, pavyzdžiui, maloniai šildančiu ir virškinimą aktyvinančiu imbieriniu gėrimu. Dalinamės receptu.
Reikės:
500
g rudojo cukraus (galima šiek tiek mažiau. Berkite pagal savo skonį);
Vidutinio
dydžio imbiero šaknies;
2-3
citrinų (priklausomai nuo dydžio);
2 l
vandens;
Cinamono lazdelės.
Kaip ruošti
1.
Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai išsilydys ir pradės tamsėti,
pamažu, maišydami, supilkite vandenį.
2.
Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite
gabalėliais.
3.
Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka.
4.
Citrinas ir imbierus pamaigykite, kad išsiskirtų sulčių ir sukrėskite į
verdantį vandenį su cukrumi.
5.
Įmeskite į puodą cinamono lazdelę.
6.
Retkarčiais pamaišydami virkite apie 20 minučių.
7.
Nukaitę puodą palikite kelioms valandoms pastovėti, kad atvėstų ir
prisigertų skonio bei aromato.
8.
Paskui nukoškite ir supilkite į butelį ar stiklainį. Laikykite šaldytuve.