Gaminame

Ruošiame imbierinį „vyną“

Nuotrauka: © pixabay

Daugeliui žmonių šventės neatsiejamos nuo alkoholio. Tačiau iš tiesų šventinė dvasia, kurią diktuoja svaigieji gėrimai, tėra tas pats tarsi bandymas įžvelgti nuostabiai giedrą dangų per purvais apneštą langą.

Tikrasis šventės tikslas – sukurti jaukią bendrystę. O ji, ta tikroji, gimsta ne kilnojant taures, o atveriant širdį nuoširdžiam bendravimui, atidumui, smagiai suvienijančiai veiklai.

Tačiau tai anaiptol nereiškia, jog smagioje kompanijoje negalima mėgautis gėrimais. Per šventes svečius galite pavaišinti, pavyzdžiui, maloniai šildančiu ir virškinimą aktyvinančiu imbieriniu gėrimu. Dalinamės receptu.


Reikės:

500 g rudojo cukraus (galima šiek tiek mažiau. Berkite pagal savo skonį);

Vidutinio dydžio imbiero šaknies;

2-3 citrinų (priklausomai nuo dydžio);

2 l vandens;

Cinamono lazdelės.


Kaip ruošti

1.      Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai išsilydys ir pradės tamsėti, pamažu, maišydami, supilkite vandenį.

2.      Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais.

3.      Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka.

4.      Citrinas ir imbierus pamaigykite, kad išsiskirtų sulčių ir sukrėskite į verdantį vandenį su cukrumi.

5.      Įmeskite į puodą cinamono lazdelę.

6.      Retkarčiais pamaišydami virkite apie 20 minučių.

7.      Nukaitę puodą palikite kelioms valandoms pastovėti, kad atvėstų ir prisigertų skonio bei aromato.

8.      Paskui nukoškite ir supilkite į butelį ar stiklainį. Laikykite šaldytuve.

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: