Gaminame

Skanaujame įvairių ladu

Nuotrauka: © exportersindia.com

Ladu – gardieji indiški rutuliukai. Jų esame įvairiausių. Siūlome keletą įdomesnių. Gaminkite, skanaukite patys, vaišinkite kitus.

Ladu gaminami visada taip pat: jei yra miltų, pasirinktu būdu juos pakepinkite su sviestu, į atvėsintą masę suberkite cukrų su prieskoniais ir visus likusius recepte nurodytus priedus. Viską išmaišykite, atvėsinkite, formuokite rutuliukus ir juos papuoškite. Kai miltai nenaudojami, tada pasirinkti produktai maišomi su cukraus sirupu, o iš atvėsintos masės formuojami rutuliukai – tokie desertai paprastesni, nereikalauja nei žinių, nei kantrybės.

Tradicinio BESAN LADU receptą galite rasti ČIA


TIL LADU

Labai gardus desertas iš skrudintų trintų žemės riešutų, sezamų sėklų, kokosų drožlių, jaggery (arba cukraus pudros) ir kardamonų.

Reikės: 2 šaukštelių ghi sviesto, pusės puodelio kokosų drožlių, po pusę puodelio skrudintų sezamų sėklų ir skurdintų grūstų žemės riešutų, 3/4 puodelio jaggery, žiupsnelio kardamonų.


NARIYAL LADU

Dar vadinamas kokosų ladu turi keletą variacijų su sutirštintu pienu ir be jo, galima gaminti su šviežiu tarkuotu kokosu ir džiovintomis jo drožlėmis bei sirupu, pridėti džiovintų vaisių ir pan. Daugybę receptų rasite internete. Šiame recepte vietoje miltų svieste pakepinkite šviežią tarkuotą kokosą.

Reikės: 1,5 puodelio šviežiai tarkuoto kokoso, šaukšto ghi sviesto, ½ šaukštelio kardamonų miltelių, ¾ puodelio sutirštinto saldinto pieno, kokoso drožlių masei sutirštinti ir apvolioti.


MIGDOLŲ IR BURNOČIŲ LADU

Tiksliau vadinti jį reikėtų desertu, nes ghi sviesto nededama. Tobulas, lengvas ir greitas tiks bet kokiai šventei ir kasdien. Tereikia sirupu aplietus visus produktus sulipdyti, masę atvėsinti ir suformuoti. Reikės: po 50 g pūstų burnočių, vandeny tirpinto jaggery cukraus ir kapotų skrudintų be luobelių migdolų.

 

Daugiau ladu receptų ir patarimų, kaip juos ruošti rasite žurnale JOGA IR AJURVEDA (2020 NR. 1)

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: