Prieskoniai ne tik pagerina maisto skonį. Ajurvedos
žinovai pirmiausia juos vertina dėl nuostabių savybių: stiprinti imuninę
sistemą, aktyvinti virškinimo ugnį, padėti gintis nuo virusų, mikrobų ir
kitokių kenkėjų.
Mahariši ajurvedos meistrai rekomenduoja tokį 7
prieskonių mišinį:
6 dalys ciberžolių miltelių;
6 dalys maltų pankolių;
3 maltų kardamonų;
3 dalys maltų kuminų;
1 dalis imbierų miltelių;
1 dalis maltų juodų pipirų;
¼ dalies cinamono miltelių.
Visus ingredientus gerai išmaišykite ir laikykite
sandariame indelyje vėsioje vietoje. Šaukštelį mišinio pakaitinkite su šaukštu
ghi sviesto, kol pasklis aromatas. Gardinkite juo įvairius patiekalus. Šis kiekis
numatytas vienai porcijai. Kai siaučia
virusai ar jaučiatės nusilpę, patartina vartoti kasdien.