Sojų faršas – puiki augalinės kilmės mėsos faršo alternatyva – dėl ypatingo skonio puikiai tinka makaronams, sriuboms gardinti, lazanijoms, maltinukams, sumuštiniams, kebabams, įdarams, suktinukams ruošti. O kur dar kiti privalumai:
· NATURLI sojų faršas yra lengvai formuojamas.
· Greita paruošti – tereikia jį atšildyti.
· Iš formuojamojo faršo galima gaminti labai įvairius patiekalus, nuo itin paprastų, iki sudėtingesnių.
· Nereikia jokių rišamųjų medžiagų (kaip kiaušiniai, miltai ar kt.).
· Puikiai tinka tiek kepti, tiek virti, tiek troškinti.
· Lengva ir greita pasigaminti labai įvairius patiekalus – maltinukus, kukuliukus, kepsnelius ar kt. visai kaip iš mėsos faršo!
· Daug baltymų.
· Pažymėtas rakto skylutės ženklu.
· 100% augalinės kilmės.
· Neutralaus skonio – prieskonių reikia įsidėti patiems! Todėl lengvai išgausite vis kitokį patiekalo skonį, kaskart įdedant skirtingų prieskonių
· Be glitimo.
· Daug skaidulinių medžiagų.
· Saugu ir patogu naudoti iškylose.
PUIKI IDĖJA
Gaminame sveiką sumuštinį
Kad ir kaip norėtume būti sąmoningesni ir sveikesni, greitas užkandinių maistas visada vilioja pūpsančiomis bandelėmis, lydytu varvančiu sūriu ir ant grotelių keptų produktų kvapais. Viso to nebūtina atsisakyti. Galima pasiruošti sveiką nesveiko maisto alternatyvą.
Bandelėms (jei nenorite kepti, gali nusipirkti be glitimo)
350 g grikių miltų, šaukštas maltų linų sėmenų, šaukštelis kepimo miltelių, 250 ml avižų pieno, 2 su lupenomis virtos bulvės, 2 šaukštai aliejaus, pagal skonį rupios druskos, saujelė įvairių sėklų ir avižinių dribsnių mišinio.
Virtas bulves nulupkite ir šiltas sugrūskite. Į didelį dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir įmaišykite bulves. Į kitą indą supilkite avižų pieną ir aliejų, suberkite linų sėmenis ir išplakite. Iš lėto sukrėskite miltų ir bulvių mišinį, suberkite sėklas.
Iš užmaišytos tešlos suminkykite rutulį, kurį laiką palaikykite kambario temperatūroje, tada drėgnomis rankomis formuokite plokščias duoneles, išdėliokite jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, sudrėkinkite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
NATURLI sojų faršo maltinukams
200 g sojų faršo, nedidelis svogūnas, česnako skiltelė, šaukštas kanapių sėklų, šaukštelis maltų linų sėmenų, 2 šaukštai aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų, aitriųjų paprikų.
Aliejuje pakepinkite sukapotą svogūną, susmulkintas česnako skilteles ir sukrėskite į dubenį su atšildytu. Ten pat suberkite visus prieskonius, viską pasūdykite, gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis iš masės suformuokite plokščius bandelių dydžio kotletukus. Juos išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir iškepkite be riebalų.
Padažui
150 g tofu, saujelė anakardžių, 2 šaukštai veganiškų mielių dribsnių, pagal skonį bazilikų lapelių, druskos, šaukštas vandens.
Išmirkytus anakardžius ir visus kitus produktus sudėkite į elektrinį trintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
Priedams
Keli smulkinti kepti pievagrybiai arba paprikos, traškūs salotų lapeliai, veganiškas sūris, žolelės, citrinų sultys, karamelizuoti svogūnai, pomidorai.
Formuojame sumuštinį
Perpjautų bandelių vidines puseles pakepinkite, aptepkite pagardu, dėkite grybų arba paprikų, maltinuką, salotų lapelių. Juos pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, citrinų sultimis, kvapiomis žolelėmis, dėkite sūrio, karamelizuotų svogūnų ir pomidorų griežinėlių. Tada užvožkite likusia bandelės pusele.
Sveikas akcentas
Ant sumuštinių tinka berti įvairių daigintų, džiovintų sėklų ir grūdų, pavyzdžiui, pipirnių, ridikėlių, žirnelių daigų, kedrinių pinijų, saulėgrąžų, sėmenų, kmynų, ispaninių šalavijų. Šiose itin maistingose ir lengvai virškinamose neutralaus skonio sėklose omega-3 riebalų rūgščių yra 8 kartus daugiau nei lašišose, kalcio 5–6 kartus daugiau nei karvių piene, o geležies 3 kartus daugiau nei špinatuose.
Daugiau info:
https://www.naturli-foods.lt/produktai/naturli-formuojamas-soju-farsas/