Ajurvedos medicinoje ghi sviestas naudojamas jau
tūkstančius metų ir laikomas sveikatai itin palankiu produktu.
Ghi
sviesto nauda
·
Suteikia energijos ir jėgų.
·
Ramina Vata došą ir mažina gleivių išsiskyrimą
šaltuoju metų laiku.
·
Gerina smegenų veiklą.
·
Stabdo senėjimo procesus.
·
Stiprina imunitetą. Ypač tinka silpniems,
dažnai sergantiems vaikams. Juos galite dažniau palepinti su šiuo sviestu
ruošiamais skanėstais laddu. Receptą rasite ČIA
·
Stiprina žarnyno mikrobiotą.
·
Gerina skrandžio veiklą ir valo organizmą
nuo toksinų. Ajurvedoje rekomenduojama turintiems problemų dėl skrandžio ryte
tuščiu skrandžiu suvalgyti šaukštelį ghi sviesto.
·
Pagal ajurvedą ghi sviestas yra satvinis (dorybės
gunos) maistas, todėl jis skatina pozityvumą, gerą nuotaiką, sąmoningumą, dvasingumą.
· Ghi sviestas puikiai maitina ir drėkina itin sausą, šerpetojančią odą, gydo jos įtrūkimus.
Žinoma, derėtų turėti galvoje, kad ghi - riebus
produktas, todėl jo valgyti derėtų labai saikingai, nedideliais kiekiais.
KAIP GHI SVIESTO PASIGAMINTI NAMIE SKAITYKITE ČIA