Sveikatinamės

Kodėl verta valgyti ghi sviestą?

Nuotrauka: © fotolia

Ajurvedos medicinoje ghi sviestas naudojamas jau tūkstančius metų ir laikomas sveikatai itin palankiu produktu.

Ghi sviesto nauda

·         Suteikia energijos ir jėgų.

·         Ramina Vata došą ir mažina gleivių išsiskyrimą šaltuoju metų laiku.

·         Gerina smegenų veiklą.

·         Stabdo senėjimo procesus.

·         Stiprina imunitetą. Ypač tinka silpniems, dažnai sergantiems vaikams. Juos galite dažniau palepinti su šiuo sviestu ruošiamais skanėstais laddu. Receptą rasite ČIA

·         Stiprina žarnyno mikrobiotą.

·         Gerina skrandžio veiklą ir valo organizmą nuo toksinų. Ajurvedoje rekomenduojama turintiems problemų dėl skrandžio ryte tuščiu skrandžiu suvalgyti šaukštelį ghi sviesto.

·         Pagal ajurvedą ghi sviestas yra satvinis (dorybės gunos) maistas, todėl jis skatina pozityvumą, gerą nuotaiką,  sąmoningumą, dvasingumą.

·         Ghi sviestas puikiai maitina ir drėkina itin sausą, šerpetojančią odą, gydo jos įtrūkimus.

Žinoma, derėtų turėti galvoje, kad ghi - riebus produktas, todėl jo valgyti derėtų labai saikingai, nedideliais kiekiais.

KAIP GHI SVIESTO PASIGAMINTI NAMIE SKAITYKITE ČIA

Patiko straipsnis? Pasidalinkite: