Nedideliame indelyje užkaiskite apie 50 ml vandens. Kai užvirs, suberkite arbatinį šaukštelį ciberžolių miltelių. Pamaišydami virkite, kol skystis taps tarsi pastos konsistencijos. Į ciberžolių nuovirą įpilkite stiklinę pieno, pagardinkite šaukšteliu kokosų aliejaus (arba ghi sviestu) ir šiek tiek pakaitinkite ant silpnos ugnies iki maždaug 60–70 laipsnių (sekite, kad neužvirtų). Nukaitę, įkrėskite šaukštelį medaus, išmaišykite ir iš lėto gurkšnokite. Esama ir daugiau šio recepto variacijų. Kai kurie deda Kajeno paprikų miltelių, imbierų, įprastą pieną keičia augaliniu, gardina cinamonu, kardamonu ir pan. Tačiau, kad ir koks būtų receptas, svarbiausia sudėtinė dalis – ciberžolės. Šį gėrimą rekomenduojama gerti vakarais.
Ciberžolė. Vartoti verta!
Nuotrauka: © fotolia
Netradicinės medicinos atstovai neretai sako, kad akiniai – akių ramentai, kurių ne visada mums reikia. Tiesa, jei matote blogai, užsidėję ...
Ieškodami ypatingų kremų ar vitaminų, guru ar influencerių patarimų, retas pagalvojame, kad viskas yra kur kas paprasčiau. Begalę priemonių turime ...
Limfa atlieka bene svarbiausią vaidmenį organizmo valyme. Toksinai ajurvedoje vadinami ama. Per didelis jų kiekis sukelia įvairiausius fizinius ir psichinius ...
Daugelis sveikos mitybos žinovų sako, kad kasdien it darbinis arklys sunkiu darbu alinama virškinimo sistema bei daugelis svarbiųjų vidaus organų ...
Kalbame apie šio amžiaus ligos – diabeto priežastis, kurių viena yra perteklinis greitųjų angliavandenių vartojimas.
Dažnam žmogui, ypač vyresnio amžiaus, vizitas pas gydytoją yra ne tik neatidėliotinas, bet ir papildomo galvos skausmo teikiantis reikalas. Kodėl? ...
Pagal vedinę filosofiją, viskas šiame pasaulyje yra valdoma trijų gunų: satva arba dorybės, radžas arba aistros ir tamas arba neišmanymo. ...
Tie, kurie neprabusdami saldžiai pučia į ūsą, nesusimąsto, kad tūkstančiai žmonių apie tai gali tik pasvajoti. Tokie naktimis nerimauja, mintyse ...
Tikriausiai kiekvienam pasitaiko, kai norisi kažko labai labai, tik... nežinome ko. Iš tiesų tokiais atvejais dažniausiai trokštame ne fizinio maisto, ...
Dvi dienas per Mėnulio mėnesį daugybė žmonių visame pasaulyje laikosi ekadašio ir tikina, kad po to jaučiasi puikiai. Koks tai ...
Pastaruoju metu daug laiko praleidžiame namie. Gal ir mintys nelinksmos aplanko, gal ir pasipykstam ar pasibaram su namiškiais. Visa ta ...
Poilsis, kaip vienas pagrindinių energijos šaltinių, dažnai ir nepelnytai pamirštamas: gudraujame, kad neturime tam laiko, veja darbai ir pan. Tiesa ...
Sakoma, kad mūsų gyvenime įsitvirtintų naujas įprotis, turime jo nuosekliai laikytis ne mažiau kaip 21 dieną. Taigi siūlome šiais patarimais ...
Kuo sveikesnė bendrąją mūsų sveikatą lemianti žarnyno mikrobiota, tuo geriau virškinamas maistas ir įsisavinamos visos naudingosios jo medžiagos. Mūsų žarnyne ...
Milijonai žmonių visame pasaulyje kenčia nugaros skausmus. Dažnu atveju tai skausmingas užmokestis už civilizuotą gyvenimą, kurį leidžiame daugiausia sėdėdami darbo ...
Jeigu atidžiau seksite į kasdienį racioną įtrauktų maisto produktų glikemijos indeksą (GI), reguliuoti cukraus kiekį kraujyje bus lengviau. Tai ...
Maistą Dievas davė tam, kad jis stiprintų kūną ir teiktų energijos. Tačiau šiais laikais viskas susiklostė atvirkščiai: maistu save apsunkiname, ...
Daugelis žmonių, išmanančių Rytų filosofiją, žino: visi negalavimai prasideda galvoje. Ypač, kai kalbame apie LOR ligas, kurių organai yra būtent ...
Jei kažkuriame teste pastebėsite nukrypimų, kartokite jį kasdien bent savaitę. Jei rezultatai negerės, verta organo sveikata pasidomėti išsamiau. ...
Pasak ajurvedos žinovų, šaltuoju sezonu nebūtina valgyti vien tik šildančius produktus. Tokia mityba taip pat gali sutrikdyti organizmo pusiausvyrą. Tiesiog ...