Tai itin lengvai paruošiamas ir
nepaprastai maistingas patiekalas, ypač tinkamas vegetariškai mitybai praturtinti:
suteikia baltymų, geležies ir daugybę kitų naudingų produktų.
Jei mažumėlę
„įjungsime”
fantaziją, humusas gali tapti niekad nepabostančiu, vis naują skonį dovanojančiu
patiekalu.
Klasikinis humuso receptas
200 g virtų
avinžirnių, šaukštas sezamų pastos (tahinio), skiltelė česnako, po pusę
šaukštelio kumino ir aitriosios paprikos, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, pagal
skonį druskos ir citrinos sulčių.
Visus produktus sutrinkite iki vientisos, kreminės konsistencijos pastos.
Kaip
pagrindą naudojant šį receptą, avinžirnių trintinį galima ruošti su
įvairiausiais papildomais ingredientais:
·
moliūgais
ir skrudintomis jų sėklomis,
·
špinatais
ir tofu arba feta,
·
keptomis
saldžiosiomis arba aitriosiomis paprikomis ir kanapių baltymais,
·
bazilikais,
saulėje džiovintais pomidorais ir veganišku arba parmezano sūriu,
·
žolelėmis
(petražolėmis, krapais, kalendromis, raudonėliais),
·
graikiniu
arba sojų jogurtu ir krapais,
·
alyvuogėmis
ir graikiniais riešutais,
·
skrudintų
riešutų sviestu ir keptais batatais,
·
daigintais
grikiais,
·
keptais
baklažanais ir kedrinėmis pinijomis.